Listefritt Gulv – her er løsningen for deg

Listefritt rundt vinduer og dører har vært i skuddet en god stund nå. Men visste dere at Deco Systems har løsningen for de som også ønsker listefritt mot gulv?

Deco Smygplate WS1 for listefri løsning på vindu og Deco Smygplate WS2 for listefri løsning på innerdører sendes ut fra vårt lager i Sandefjord daglig, både til prosjekter og private. Ukentlig kommer det inn varer fra fabrikken i Belgia, og de sendes ut igjen like fort.

Deco Smygplate
Deco Smygplate WS2 for dør og Deco Smygplate WS1 for vindu

Så at listefritt er kommet for å bli er vi sikre på. Men det som er mer nytt er at vi stadig får forespørsler om listefritt ned til gulv.

Kundene ønsker at parkettgulvet sklir sømløst inn under veggen. Uten at det settes opp en fotlist som dekker glipen som vi er kjenner mellom vegg og gulv. Noen som gir et moderne og spennende utrykk.

Listefritt gulv WS2 fra Deco Systems
Listefritt gulv. Photo: Wim Hanenberg, Architect: Jen Alkema, Gulv: Douglas Classic

Ganske elegant egentlig!

Men dette byr selvsagt på noen utfordringer, og vi i Deco Systems kaller oss selv «problemløseren i byggebransjen», så dette tok vi selvsagt en nærmere titt på.

Det er flere ting som må løses. Gulvet må kunne bevege seg fritt under veggen, uten at glippen blir for stor. Selve veggen må forsterkes nederst, da en støvsuger for eksempel fort vil kunne lage skader i en ubeskyttet gipsavslutning. I tillegg er gisp som vi vet ikke glad i vann, så når vaskemoppen sveives rundt er gipsen utsatt for fukt. Selv om vi vet at tregulv/parkett kun skal tørkes over med en lett fuktet, godt oppvridd mopp, kjenner vi jo til hva som ofte gjøres. Og tregulvet, spesielt dersom dette er lakkert, vil tåle mer fukt enn en gipskant.

Utviklingsavdelingen hos oss på Deco Systems kom derfor på en genial løsning.

Vi har profiler som tåler fukt og er hardere enn gips. Samtidig har overflaten gipspapir som resten av veggen. Dette kjenner vi jo og veldig godt fra vinduer og dører, men hvordan feste dette til nederkant av gipsvegg?

Her er løsningen:

Listefritt gulv fra Deco Systems
Listefritt gulv fra Deco Systems

På denne måten, ved å splitte Deco Smygplate WS2 ned til en flat del, får du en avslutting som vil tåle mye mer en gips.

Splitt av Deco Smygplate WS2 Listefritt gulv
Splitt av Deco Smygplate WS2

Overgangen strimles og sparkles som ande skjøter i gipsen. Og resultatet er en hel flate fra tak til gulv som ikke trenger fotlist, men som kan så alene som en moderne løsning.

I et moderne hjem med listefrie vinduer med Deco Smygplate WS1 og med Deco Smygplate WS2 til dører og også til gulv, har du den komplette løsningen.

Dette kan vi vel kalle byggebransjens problemløser?