Personvernerklæring

DECO SYSTEMS PERSONVERNERKLÆRING

 

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Deco Systems AS samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Personvern er viktig for både våre kunder, samarbeidspartnere og oss i Deco Systems AS. Vi er opptatt av å beskytte og respektere våre kunder, samarbeidspartnere og brukeres personvern, og all vår innsamling og bruk av personopplysninger er underlagt norsk personvernlovgivning. Deco Systems AS er behandlingsansvarlig for vår behandling av personopplysninger. Denne erklæringen oppdateres fortløpende.

 

Sist oppdatert 11.02.2019

 

1. Når samler Deco Systems inn personopplysninger?

Vår behandling av dine personopplysninger baserer seg på ett eller flere av følgende grunnlag:

  • Ditt samtykke ved f.eks. en henvendelse eller registrering hos oss
  • Oppfyllelse av avtale med deg ved f.eks. kjøp i nettbutikk
  • For formål knyttet til berettiget interesse

Dersom du bruker Deco Systems AS nettbaserte tjenester, samler Deco Systems inn forskjellig informasjon fra deg og ditt besøk. Noen av opplysningene vi samler vil gå under det som kalles personopplysninger, dvs informasjon som vedrører en identifisert eller identifiserbar fysisk person (heretter "den berørte personen").

2. Dine rettigheter
  1. Informasjon

Du har til enhver tid rett til å få informasjon om de opplysninger som er lagret vedrørende din person, deres opprinnelse og mottaker samt formålet med databehandlingen. Ta kontakt med Deco Systems AS personvernansvarlige for slik informasjon.

 

  1. Motsigelse (markedsundersøkelser)

Du kan når som helst motsette deg fremtidig behandling av opplysningene som vedrører deg, i samsvar med paragraf 21 i GDPR. Slik motsigelse kan spesielt gjøres mot behandling der formålet er direkte markedsføring. Du kan sende en kort e-post om dette til oss om dette (du behøver ikke å oppgi en grunn).

 

  1. Tilbakekalling av samtykke

Du kan når som helst trekke tilbake samtykkene du har gitt til at Deco Systems kan bruke dine personopplysninger. Hvis du ønsker å tilbakekalle ditt samtykke kan du ta kontakt med personvernansvarlig hos Deco Systems.

 

  1. Dine øvrige rettigheter

Du har rett til å få korrigert eller slettet dine personopplysninger, til å begrense behandlingen av dem, til å motsette deg fremtidig behandling og rett til dataportabilitet. Uavhengig av dette, har du som berørt person rettigheter etter forvaltningsrettslige regler eller andre rettsregler. Det innebærer at du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet i det landet du oppholder deg, der du har din arbeidsplass eller der den antatte overtredelsen har funnet sted, dersom du mener at behandlingen av dine personopplysninger strider mot regelverket for personvern.

 

  1. Ansvarlig tilsynsmyndighet

Dersom du ønsker å klage på bruken av dine personopplysninger, kan du henvende deg til den ansvarlige tilsynsmyndigheten i Norge som er Datatilsynet.

Datatilsynet
Adresse: Tollbugata 3, 0152 Oslo
E-post: postkasse@datatilsynet.no
Tlf: 22 39 69 00

3. Hva registreres når du bruker nettsiden vår?

Når du besøker Deco Systems-nettsteder, overføres det av tekniske årsaker data til vår webserver via nettleseren din. Under en pågående kommunikasjonsforbindelse mellom din nettleser og vår webserver vil følgende opplysningene bli registrert:

  • dato og klokkeslett for forespørselen
  • navnet på filen som blir forespurt
  • siden hvor filen ble forespurt fra
  • tilgangsstatus (fil ble overført, fil ble ikke funnet e.l.)
  • hvilken nettleser og operativsystem som brukes
  • fullstendig IP-adresse til den maskinen som sender forespørselen
  • overført datamengde

Av hensyn til teknisk sikkerhet, spesielt for å avverge forsøk angrep mot vår webserver, lagrer vi disse dataene i en kort periode. Vi kan ikke identifisere enkeltpersoner på grunnlag av disse dataene.

4. Hva registreres når du kontakter oss?

Dersom du kontakter Deco Systems via et kontaktskjema på et av Deco Systems AS nettsteder, blir de opplysningene du legger inn lagret, slik at meldingen din kan videresendes til riktig kontaktperson. Dette gjøres for å håndtere forespørselen din i samsvar med paragraf 6, bokstav b) GDPR. Opplysningene du legger inn i et kontaktskjema, vil ikke bli brukt til andre formål, særlig ikke til reklame.

5. Informsjonskapsler (cookies) og lokal lagring av data

Vi bruker cookies for å bedre brukeropplevelse og sikkerhet

Cookies (informasjonskapsler) er små filer som ligger lagret i din nettleser eller på den enheten du bruker når du åpner en nettside. Som de fleste nettsider bruker vi cookies for å kunne gi deg en bedre, raskere og tryggere brukeropplevelse. Eksempelvis, bruker vi cookies til:

  • Å muliggjøre enkelte funksjoner i systemet.
  • Forbedre sikkerheten til din brukerkonto og andre brukerkontoer hos oss.
  • Gi innsikt i brukeratferd for forbedring av brukeropplevelsen.

Vi bruker industristandard analyseverktøy for analysering av besøkende, og disse verktøyene kan sette cookies i nettleseren din, for å gi innsikt i brukeratferd ved bruk av nettsiden. Databehandler samler, gjennom analyseverktøyet Google Analytics, inn avidentifiserte opplysninger om besøkende. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som brukes til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet og tjenesten som leveres. Eksempler på hva statistikken brukes til er: informasjon om hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

 

Hvordan kan du administrere eller slette informasjonskapsler og lokalt lagrede data?

I innstillingene til nettleseren din finner du som regel en oversikt over alle informasjonskapsler som er lagret, som lar deg slette uønskede informasjonskapsler, angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker og fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene, og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. En veiledning til hvordan dette kan gjøres i de mest vanlige nettlesere finnes her: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/.