Sorte lister i stil med vinduer og dører

Historisk industribygg ble ultramoderne og spektakulært kontorbygg.Bygget i Larvik er også kjent som ABAX hovedkontor, og gjennomgikk i 2019 en større utvidelse og rehabilitering.

Sorte karmlister for vinduer og dører. Fargen på vinduer og dører i prosjektet er sort, og for å matche dette ble det også valgt sorte karmlister og fotlister. Det vil ofte være en utfordring med malte lister i bygg hvor det er mye trafikk og tøff påkjenning, da listverk står utsatt til for slag og støt, noe som fører til skjemmende merker når malingen løsner. Hyppig vask og vann langs gulv er også noe som fort sliter hardt på listene. Løsningen ble da å bruke gjennomfargede lister fra Deco Systems i Finished Surface serien. Disse leveres kjernefarget hele veien gjennom og med en overflate hvor fargen ligger støpt i materialet.

Mølla
Mølla kontorbygg i Hammerdalen
Karmlist WD4 Gjennomfarget

Karmlister av typen Wallstyl WD4 12×58 RAL 9011 er montert på alle dører.

Karmlist WD4 Gjennomfarget

Listene fra Deco Systems er hellimt på baksiden, slik at man unngår synlige spikerhull.

Gerikt WD4 Gjennomfarget Sort

Listene er produsert i Ultra High density Polystyren, som betyr at de er ekstra harde og motstandsdyktige mot slag og støt. Dette kommer svært godt med da listverk står utsatt til.

Sort listverk WD4 gjennomfarget

Karmlist WD4 er her levert med rillet overflate i farge koden RAL9011. Andre fargekoder og slett overflate kan også leveres for større prosjektleveranser.

Sorte Dørlister
Svarte dørlister

Gjennomfarget listverk er en ekstra stor fordel å benytte i våtrom og områder hvor det er mye vann fra daglig rengjøring, da listene ikke påvirkes av vann og fuktighet.

Sort dør og list

Sorte karmlister for vinduer og dører. Innredningen kombinerer det nye og det gamle i god stil.

Sorte fotlister WD4 Deco Systems
Gjennomfarget sort fotlist

Fotlister av typen Wallstyl FT2O 13×58 RAL 9011 er montert langs gulv.

Wallstyl FT2O
Fotlist sort FT2O fra Deco Systems

Utvendige hjørner er ekstra utsatt for slitasje fra blant annet støvsuger slanger, vasketraller etc. Her er det en stor fordel med listverk i gjennomfarget materiale.

Fotlist som tåler vann Wallstyl FT2O

Mølla i Larvik – Hovedkontor ABAX
Byggherre: Fritzøe Eiendom
Arkitekt: PV Arkitekter
Hovedentreprenør: Helge Klyve AS
Prosjektansvarlig IARK: KB Arkitekter

Produkter benyttet finner du her: Karmlist WD4 12x58x2440Fotlist FT2O – 13x58x3200

Ekstern lenker:
DOGA (Design og arkitektur i Norge) ut Innovasjonsprisen for universell utforming 2020. Den deles ut en gang hvert tredje år. Der vant Marilina og hennes kollegaer hos KB Arkitekter hederlig omtale i kategorien interiør og møbel.

KB Arkitekter prosjekt bilder